Wij, vader en zoon, delen de liefde voor het gezamenlijk heerlijke maaltijden en lekkere hapjes bereiden op de BBQ.

Dit is jaren geleden begonnen door het (per ongeluk aangeschafte) boek van barbecuegoeroe Steven Raichlen. Dit ging mee op vakantie en met de kennis uit dat boek begon de fascinatie voor het koken op houtskool.

De belangrijkste les uit dat boek was dat je voornamelijk geduld moet hebben met BBQ-en. Bedenk van te voren wat voor vuur je nodig hebt voor hetgeen je gaat klaarmaken. Is dat direct, indirect, extra heet of heb je meerdere temperatuurzones nodig. Zorg dat je de tijd neemt om het houtskool goed op temperatuur te brengen. Als de temperatuur onder controle is, kun je net zulke lekkere en uitgebreide maaltijden klaarmaken op je BBQ als in de keuken.

 

Zoon is hier vanzelf in meegegroeid en heeft dezelfde liefde voor (buiten)koken. Hij heeft daarbij een verfijnde smaak voor kruiden en kruidenmixen ontwikkeld. Niets is leuker dan samen op een smeulend houtskoolvuur allerlei heerlijks te bereiden en deze passie willen we graag met jullie delen.

 

Zo is dus Stook en Smoke ontstaan. Onze website is gericht op alles wat je nodig hebt om buiten een maaltijd op een houtskool barbecue (of een pellet barbecue, maar daar later meer over) klaar te maken. Niet iedereen heeft een keramische (en dus goed geïsoleerde) barbecue, maar met de juiste houtskool en juiste techniek behaal je toch een mooi en vooral lekker resultaat. Op onze website vind je wat je hiervoor nodig hebt.

In de regio Rijnmond zijn wij in te huren als pitmaster en binnenkort gaan we ook beginnen met onze workshops. Onze focus bij deze workshops zal dan gericht zijn op het controleren van het vuur, want als je dat onder controle hebt, is de maaltijd al voor 80% geslaagd!

Stuur ons een mailtje naar info@stookensmoke.nl voor meer informatie hierover.

Heel graag tot ziens!

Op de foto zie je onze allereerste Kip op Blik klaargemaakt tijdens die bewuste vakantie en dat was direct een succes!

Naast dit iconische recept hebben we daarna ook groenten en vis gegrild. Zaken die we nog nooit hadden durven klaarmaken op een barbecue, maar nu wel en het smaakt nog steeds naar meer!